Gențile de care ai nevoie în această toamnă

Gențile sunt cele mai importante accesorii vestimentare din garderoba unei doamne. Acestea îți exprimă personalitatea, statutul social și gusturile.

În interior, acest accesoriu conține o partea din viața unei doamne, deoarece toate lucrurile esențiale( de la cardul de credit până la ruj) sunt aranjate în compartimentele unei genți. La exterior, geanta este oglinda purtătoarei sale, într-ucat se identifică multe caracteristici esențiale ale doamnei care o deține.

Geanta- indispensabilă existenței

Din punct de vedere istoric, atât doamnele cât și domnii s-au folosit de eficientă unei genți. Încă de pe vremea egiptenilor antici, se utilizau. În acea vreme, erau adepții săculeților făcuți din papirus ori pânză. Însă, accest accesoriu nemuritor a avut momentul de glorie datorită inovatoarei Coco Chanel, care a reușit să creeze o dependența psihică femeilor pentru genți.

Denumită după data creării sale, acest accesoriu vestimentar a fost materializat deoarece însăși designerul avea nevoie de el. După momentul în care au fost create gențile matlasate, care reprezintă un element revoluționar( conținând chiar bretele de lanț metalic), purtătoarea unei genți pe umăr a început să fie acceptată de societate. Se zvonește că buzunarul interior cu fermoar era locul în care Coco Chanel își punea scrisorile de dragoste.

Ce genți se poartă în această toamnă?

Deși ne este greu să ne desprindem de gențile în culori vibrante, imprimeuri viu colorate și gențile din rafie, o nouă tendință este pe cale de a face tranziția spre noi. Observând colecțiile din marile capitale ale modei(New York, Paris și Milano), gențile potrivite sezonului rece au o alura unică, fiind un mix interesant între trendurile noi și cele vechi.

În vara ce aproape a trecut, marii creatori ne-au indicat importanța practicalitatii unei genți. Însă, cu părere de rău, ne luăm momentan rămas bun de la gențile din rafie. Se pare că în această toamnă tendințele se bazează pe extreme constrastante. Unii designeri se exeaza pe maximalism, prin prezentarea accesoriilor de dimensiuni mari, realizate în forme nonconformiste.

Alți creatori, foarte inovativi, au parerea“cu cât mai multe, cu atât mai bine”. Această filosofie se bazează pe ideea purtării mai multor genți simultan, integrate creativ în ținute. Astfel, aceștia au ajuns la concluzia că purtarea unei singure genți nu este suficientă.

Lasă un răspuns